Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6». Όπως είπε, το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ στην πλήρη απόδοσή του στο τέλος του χρόνου θα απονείμει σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις τον μήνα.

Αναφορικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες οφείλουν εντός εικοσιτετραώρου από τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης για την εξ αποστάσεως εργασία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.

Επισήμανε δε ότι οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν, καθώς, σε περίπτωση παράβασης αυτής της υποχρέωσης, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης