Μέσω τηλεδιασκέψεων και χωρίς τη φυσική παρουσία των πολιτών θα συγκαλούνται πλέον οι Επιτροπές Ενστάσεων για υποθέσεις κτηματογράφησης, ύστερα από σχετική διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό, η ισχύς της συγκεκριμένης διάταξης είναι έως και τις 15 Ιουλίου 2020 και ο στόχος είναι η συνεχής, απρόσκοπτη εξέταση των ενστάσεων των ενδιαφερομένων για ζητήματα κτηματογράφησης των ακινήτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, με τη σύγκληση των Επιτροπών Ενστάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των πολιτών και των τεχνικών συμβούλων και δικηγόρων τους, αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, αίρεται οιοσδήποτε γεωγραφικός περιορισμός για την εξέταση των υποθέσεων κτηματογράφησης, ενώ εκσυγχρονίζεται και επιταχύνεται όλη η διαδικασία.

Σημειώνεται, ότι μετά την παρέλευση της εν λόγω καταληκτικής ημερομηνίας, το ΥΠΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο, αυτή η ηλεκτρονική δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης στις Επιτροπές Ενστάσεων, να αποκτήσει και ένα μόνιμο, εναλλακτικό τρόπο σύγκλησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης