Σε προσωρινή διαταγή παραμονής 80 απασχολούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε με δύο αποφάσεις του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα οι δικαστικές αποφάσεις (ελήφθησαν στις 20 Νοεμβρίου), επιτρέπουν στους εργαζόμενους να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και την 19η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων ενώ υπάρχει άλλη μία προσφυγή για 20 εργαζόμενους, η οποία έλαβε αναβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια απασχολήθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο περίπου 400 εργαζόμενοι.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία έρχεται να συνταχθεί με την απόφαση του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου μας, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου, είχε ταχθεί, μετά και από δική μας εισήγηση υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων. Είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό, καθώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας είναι ένα πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης