«Έπεσε» η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα καθώς χιλιάδες δικαιούχοι προσπάθησαν να υποβληθούν στον ιστότοπο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του.

Εντός της ημέρας θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία, για αυτό οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας  www.koinonikomerisma.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως είναι η 26η Δεκεμβρίου 2019 και το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό των 700 ευρώ αναμένεται να πιστωθεί σε περίπου 253.000 νοικοκυριά που δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση.

Στόχος είναι η αίτηση να γίνεται με 3-4 απλά βήματα τα οποία είναι τα εξής:

– Μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και χρησιμοποιείτε τους κωδικούς του Taxisnet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–  Γράφετε τα στοιχεία: ΑΜΚΑ, e-mail, κινητό

– Συναίνεση όλων των μελών της οικογένειας 

– Γίνεται άμεση ενημέρωση αν έχετε τα κριτήρια

Το καινούργιο στοιχείο είναι πως αυτή την φορά δεν επηρεάζονται οι φιλοξενούμενοι. Δηλαδή δεν θα χρειαστεί να συναινέσουν φιλοξενούμενοι. Ο νομοθέτης εξετάζει μόνο τα εξαρτώμενα μέλη.

Σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος, μπορείτε να το διορθώσετε μέχρι την λήξη της προθεσμίας.

Στα 253.000 νοικοκυριά που θα λάβουν την ενίσχυση των 700 ευρώ περιλαμβάνονται περισσότερα από 112.000 μέλη ΑμεΑ και πάνω από 350.000 παιδιά.

H έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί σε:

– Νοικοκυριά με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ

– Νοικοκυριά στα οποία είτε ο/η υπόχρεος ή ο/η σύζυγος ή μέλος του συμβολαίου συμβίωσης είναι μακροχρόνια άνεργος/η, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, ο μοναδικός γονέας αρκεί να είναι μακροχρόνια άνεργος

– Νοικοκυριά στα οποία τόσο ο υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέλος του συμβολαίου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος

– Νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Σημειώνεται ότι ως ΑΜΕΑ λαμβάνονται υπόψη οι δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης