Καραθανασόπουλος: Δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με κάποια ψίχουλα αλλά να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 17:54
Καραθανασόπουλος: Δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με κάποια ψίχουλα αλλά να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του

«Όλη αυτή η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων και Εξεταστικών Επιτροπών επιδιώκει να συγκαλυφθεί η κοινή γραμμή της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη κυβέρνηση και οι συνέπειές της, που είναι για το λαό καταστροφικές», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ «ήταν πολύ συγκεκριμένος στα νέα δώρα-προνόμια, πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους - και το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει τη νέα χρηματοδότηση, τις νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο- και δεύτερον σηματοδότησε το περαιτέρω χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα -κλαδικές συμβάσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών που υπονομεύουν τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις που θα δίνονται».

Όπως εξήγησε «το θέμα είναι από ποια τσέπη θα χάσουν οι εργαζόμενοι; Από τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, υγιειονομική περίθαλψη ή από τον μισθό; Αυτό πρέπει να παζαρέψουμε; Ή αν δίνουν οι επιχειρήσεις σε είδος στους εργαζόμενους θα φοροαπαλλάσσονται γι' αυτές τις παροχές; Δηλαδή από τα 500Euro που παίρνει ο εργαζόμενος θα παίρνει 300 μετρητά και 200 σε κουπόνια; Αυτές είναι οι σύγχρονες λογικές που απαντούν στις ανάγκες των εργαζόμενων;». Πρόσθεσε, αναφερόμενος πάντα στον πρωθυπουργό, ότι «το τρίτο στοιχείο είναι ότι τόνισε, επειδή είναι βαθιά αντιλαϊκή η πολιτική του, ότι θα μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα και τα συνδικάτα».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι «προκάλυμμα για τα μεγάλα φορολογικά πακέτα ελάφρυνσης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με τα κάποια ψίχουλα -που δεν τα υποτιμούμε- αλλά πρέπει να υπάρχει ανάκτηση των απωλειών και να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, γι' αυτό πρέπει να αντισταθεί στον καταστροφικό μονόδρομο».

Ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τέλος, αναφέρθηκε στην «κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο φόντο συνολικότερων ανταγωνισμών στην Α. Μεσόγειο» συμπληρώνοντας ότι «σε αυτή τη κλιμάκωση (η Τουρκία) σπρώχνεται από τους Αμερικάνους και τους ΝΑΤΟϊκούς, είναι ένα επικίνδυνο μονοπάτι για τους λαούς της περιοχής γιατί δρομολογείται η επιτάχυνση των διχοτομικών σχεδίων για το Κυπριακό και η συνδιαχείριση της ΑΟΖ της Κύπρου και του Αιγαίου με βάση αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 17:56