Την δωρεάν διάθεση τυροκομικών προιόντων στα σχολεία, τους μετανάστες και τους απόρους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση οργανώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων, που προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών και ενίσχυση της διαφάνειας, με στόχο την ένταξη στο καθεστώς αδειοδότησης του συνόλου των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

– Την υποστήριξη του Ελληνικού γιαουρτιού, για το οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναλαμβάνει άμεσα την σύνταξη φακέλου υποστήριξης της κατοχύρωσής του ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης.

– Τη διάθεση ποσοτήτων τυροκομικών προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε δημόσια ιδρύματα. Μία ενέργεια η οποία αποτελεί και αίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση της κυβέρνησης είναι να εξετασθεί η δυνατότητα διάθεσης φέτας και γραβιέρας μέσω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία

β) της σίτισης των μεταναστών

γ) της επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ).

«Και η βούληση μας είναι αυτά να προέρχονται αποκλειστικά από αγροτικούς συνεταιρισμούς που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης