Την διαβεβαίωση ότι μέσα στο 2018 η Ελλάδα θα έχει τα πρώτα στοιχεία για υποθέσεις φοροδιαφυγής από την Ελβετία έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως παραδέχτηκε η υπουργός στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, μέσα στον Φεβρουάριο θα έρθει για κύρωση στην Βουλή συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών με Ελβετία, Ανδόρα και Μονακό, και μέσα στο 2018 θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπανάτσιου απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Αμυρά του Ποταμιού και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου ως προς το τι έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα οι έλεγχοι και η ανταλλαγή στοιχείων βάση της νομοθεσίας που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Μάρτιο του 2015, ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα αφορούν από το 2017 και μετά.

«Περιμένουμε τα πρώτα στοιχεία γιατί όλα ξεκινάνε από το 2017. Πιστεύω ότι μέσα στο 2018 για τα στοιχεία του 2017 θα τα έχουμε. Αν έχουμε πάρει στοιχεία μέχρι τώρα θα το διερευνήσω από την ΑΑΔΕ γιατί σε εκείνη έρχονται».

Κατά την διάρκεια συζήτησης, κύρωσης συμφωνιών ανταλλαγής οικονομικών στοιχείων για φορολογικούς ελέγχους με το Πριγκιπάτο του Λιχτεστάϊν και το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου η κ. Παπανάτσιου είπε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ο μηχανισμός στην ΑΑΔΕ με τον οποίο μπορούμε να διασταυρώνουμε τα εισοδήματα με τις καταθέσεις που υπάρχουν και να δούμε αν πραγματικά τα εισοδήματα μπορούν να δικαιολογήσουν τις αντίστοιχες καταθέσεις στις χώρες του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης