O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker άφησε να εννοηθεί ότι η αποφυγή των επιπλέον αμερικανικών δασμών στα αυτοκίνητα από την Ευρώπη μπορεί να διαρκέσει μόνο μέχρι τα τέλη του έτους, στην τελευταία ένδειξη πως η διατλαντική ανακωχή που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι είναι εύθραυστη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump συμφώνησε με τον Juncker σε μια συνάντηση στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο να καθυστερήσει την επιβολή νέων δασμών όσο οι δυο πλευρές θα εργάζονται από κοινού για τη μείωση των δασμολογικών και μη δασμολογικών φραγμών στα βιομηχανικά αγαθά που μεταφέρονται μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε πετύχει να μην υπάρχει νέα εμπορική αντιπαράθεση τους καλοκαιρινούς μήνες έως τα τέλη του έτους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δασμούς αυτοκινήτων», είπε ο Juncker σε ομιλία του στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την απειλή της για δασμούς 25% επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας όταν ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στο θέμα, κάτι που θα μπορούσε να έρθει οποιαδήποτε στιγμή προτού λήξει η προθεσμίας στις αρχές του επόμενου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης