Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως μη κύρια τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΕΤ ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε νέα κλαδική σύμβαση εργασίας με τους εργοδότες της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα. Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2019, ως έχουν αποτυπωθεί στη ΔΑ ΤΡΙΜ 6/2018, ΠΚ 9/21-09-2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι, μετά τα ξενοδοχεία και τη συμφωνία για συλλογικές ρυθμίσεις στον κλάδο, οι εργοδότες της ΣΕΤΚΕ βεβαιώνουν με την υπογραφή της ΣΣΕ στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα την αναγκαιότητα συλλογικών ρυθμίσεων στον κλάδο, που αφορά τους εργαζόμενους. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφεται με τη ΣΕΤΚΕ, αφού η προηγούμενη είναι προϊόν μεσολάβησης και απόφαση διαιτησίας» επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης