Διευκρινίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας δίνει του υπουργείο Οικονομικών μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Νίκο Μαυραγάνη που έκανε λόγο για αλλαγές. 

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα τονίζοντας «τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούτως ή άλλως και πέρσι που εξετάστηκε αυτό το σενάριο, πέρα από το θέμα των επιβαρύνσεων για να εξασφαλιστεί το ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι αυτοκινητάδες έλεγαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την αξία των παλαιότερων οχημάτων πόσο μάλλον για τις εκπομπές ρύπων, άρα το σύστημα είναι τεχνικά ανεφάρμοστο» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Μαυραγάνης επεσήμανε αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας πως «η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης