Υπ. Εργασίας: «Ανακριβές» το σχόλιο εφημερίδας, ότι το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα αφορά μόνο επικουρικές συντάξεις και όχι κύριες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018, 20:03
Υπ. Εργασίας: «Ανακριβές» το σχόλιο εφημερίδας, ότι το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα αφορά μόνο επικουρικές συντάξεις και όχι κύριες
«Είτε από άγνοια, είτε από παρανόηση, είτε από σκοπιμότητα, είναι ανακριβές το σημερινό σχόλιο της εφημερίδας "Η Βραδυνή" που ισχυρίζεται πως το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα αφορά μόνο επικουρικές συντάξεις και όχι κύριες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, επισημαίνει πως έχει ανακοινώσει ότι επισπεύδονται, άνευ χρονολογικής σειράς, οι αιτήσεις για κύριες συντάξεις, επικουρικές συντάξεις και μερίσματα από τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και το ΜΤΠΥ αντίστοιχα, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30/9/2018.

Επίσης, στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως το το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων συμπολιτών από τις πυρκαγιές στην Αττική, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων κύριων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ» και στην «καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και δύο (2) μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματούχους του ΜΤΠΥ αντίστοιχα».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018, 20:03