Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται στοιχεία που έχουν φτάσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο ΟΟΣΑ.

Τα στοιχεία, όπως αποκάλυψε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αφορούν χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς φορολογουμένων του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία τα αξιολογεί για να εντοπίσει τους παραβάτες», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι και η Ελλάδα, από την πλευρά της, έχει αποστείλει τα αντίστοιχα στοιχεία στις αντισυμβαλλόμενες χώρες.

Η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα διαβιβαστούν στην Ελλάδα και τα στοιχεία για τις πολυεθνικές στη βάση αντίστοιχων συμφωνιών, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει στη διάθεση της και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης