«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Σε μία περίπτωση, στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 6-17 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένα εστιατόριο-μπαρ έκοψε 2.231 παράνομες αποδείξεις. Για την παράβαση, μάλιστα, ενημερώθηκε και η αρμόδια Δ.Ο.Υ., ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλες περιπτώσεις:

– σε ατομική επιχείρηση (καφέ – μπαρ) βρέθηκαν να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού

– σε επιχείρηση (καφετέρια) καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– σε επιχείρηση (εστιατόριο), διαπιστώθηκε η μη έκδοση εννέα αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, στις 11 και στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) πραγματοποίησε ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου διαπιστώθηκαν:

– σε κατάστημα (φούρνο), να εργάζεται υπάλληλος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας

– σε κατάστημα (καφέ – εστιατόριο), να εργάζονται έξι υπάλληλοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στον πίνακα προσωπικού του καταστήματος

– σε κατάστημα (καφέ – μπαρ), να εργάζονται δύο υπάλληλοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και

– σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων & συναφών ειδών, να εργάζονται πέντε εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης