Επιστρέφουν προκαταβολές φόρου σε όσους έκλεισαν μπλοκάκια ή επιχειρήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017, 13:56
Επιστρέφουν προκαταβολές φόρου σε όσους έκλεισαν μπλοκάκια ή επιχειρήσεις
Στην επιστροφή προκαταβολών φόρου για όσους πέρυσι έκλεισαν το μπλοκάκι τους ή την επιχείρησή τους προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με εγκύκλιο που υπογράφηκε σήμερα, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, προχώρησε σε νέες διευκρινίσεις, σχετικά με τη βεβαίωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης.

Έτσι, φυσικά πρόσωπα, που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών της ατομικής τους επιχείρησης κατά το φορολογικό έτος 2016 και δεν υπέβαλαν εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μπορούν οποτεδήποτε εντός του χρόνου παραγραφής να αξιώσουν με αίτησή τους στη εφορία. τη διαγραφή της βεβαιωθείσας προκαταβολής.

Σημειώνεται ότι, ενώ ο φορολογούμενος είχε κλείσει το μπλοκάκι του εντός του 2016, στο εκκαθαριστικό του 2017 βεβαιώθηκε προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το τρέχον έτος.

Ωστόσο, για τη διαγραφή του απαιτείται αίτηση στην εφορία με επίσκεψη του φορολογούμενου. Η προκαταβολή ανέρχεται το 100% του φόρου που βεβαιώνεται για τη χρήση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017, 14:01