Περικοπές που φτάνουν κατά μέσο όρο ακόμα και το 30% έχει φέρει το νέο Ασφαλιστικό στις νέες συντάξεις. Αυτό φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσίευσε το σύστημα ”Ήλιος” του Υπ. Εργασίας για τις νέες κύριες συντάξεις (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας).

Σύμφωνα με αυτό, τον Ιανουάριο του 2018, η μέση νέα σύνταξη (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας) του ΙΚΑ ανήλθε σε 480 ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2017 ανερχόταν σε 640 ευρώ. Με άλλα λόγια, προέκυψε μείωση 25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μείωση 30% σημειώθηκε στη μέση νέα σύνταξη του Δημοσίου (γήρατος, θανάτου,αναπηρίας). Τον Ιανουάριο του 2018 ανήλθε σε 697 ευρώ έναντι 999 ευρώ τον Ιανουάριο του 2017.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η μεγάλη μείωση των νέων συντάξεων οφείλεται σημαντικά στην καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας οι οποίες υπέστησαν μεγάλες περικοπές με συνέπεια να παρασύρουν πτωτικά το μέσο όρο των νέων συντάξεων.

Να σημειωθεί πως τόσο για τις συντάξεις του ΙΚΑ, όσο και για τις συντάξεις του Δημοσίου ελάχιστα μεταβλήθηκε ο χρόνος αναμονής μεταξύ του Ιανουαρίου του 2017 και του Ιανουαρίου του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης