Λίγες ώρες απέμειναν για την εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων όσων δεν έχουν σπεύσει να τις υποβάλλουν καθώς η σχετική παράταση λήγει σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ, πάνω από 2,5 εκατ. θα είναι τα νοικοκυριά που θα έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος φυσικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά μέσο όρο σε καθένα από τα νοικοκυριά αυτά θα αντιστοιχεί επιπλέον φόρος άνω των 1.400 ευρώ.
Πέρυσι, τα νοικοκυριά των οποίων η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης είχε χρεωστικό αποτέλεσμα ανήλθαν σε 2,3 εκατ.

Ο αριθμός των χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 αυξάνεται σημαντικά τις τελευταίες μέρες και θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 2,5 εκατ. όταν θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή όλων των δηλώσεων.

Είναι δε πολύ πιθανό τα χρεωστικά εκκαθαριστικά να ξεπεράσουν σε αριθμό, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και τα μηδενικά εκκαθαριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι χθες το πρωί ο αριθμός των υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τις οποίες προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα είχε υπερβεί τα 2,45 εκατ., ενώ ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί ανερχόταν σε 5.955.646.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης