Στη διεκδίκηση αναδρομικών μπορούν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, όσον αφορά σε δώρα που είχαν περικοπεί.
Η εξέλιξη έρχεται κατόπιν απόφασης του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του 2012.
Παρόλο που η επίμαχη απόφαση θα πρέπει να τελεσιδικήσει στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως τις 31 Δεκεμβρίου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα διεκδικήσεων.
Το μέτρο αφορά άμεσα σχεδόν μισό εκατ. δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι μικτές απολαβές το 2010 ανέρχονταν έως τα 3.000 ευρώ.
Τα τρία βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι σε αυτό το διάστημα των επτά ημερών είναι, σύμφωνα με το «Έθνος», τα ακόλουθα:
1. Εκτυπώνουν τη σχετική αίτηση, τη συμπληρώνουν με τα στοιχεία τους και την υπογράφουν. Η ΑΔΕΔΥ έχει προτείνει έντυπο αίτησης.
2. Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Μισθοδοσίας της Υπηρεσίας από την οποία μισθοδοτείται ο εκάστοτε υπάλληλος και κοινοποιείται στο ΝΣΚ.
3. Προσοχή, κρίσιμο είναι να λάβει ο υπάλληλος αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του για τυχόν μελλοντική χρήση. Υπενθυμίζεται πως τα δώρα στο Δημόσιο είχαν αρχικά «ψαλιδιστεί» το 2010, όταν ορίστηκε πως θα είναι για όλους στο ίδιο ύψος ανεξαρτήτως αποδοχών – 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 το καλοκαίρι-, ενώ θα τα λαμβάνουν όσοι έχουν μικτές αποδοχές κάτω από 3.000 ευρώ.

Η εν λόγω διάταξη του ν. 3845/2010 δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική, οπότε η διεκδίκηση για επιστροφή των δώρων ανατρέχει στα δώρα του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης