Οριστικοποιείται αύριο το φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το σχέδιο νόμου θα ενσωματώνει όλα όσα εξήγγειλε κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μείωση των φόρων, την παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, καθώς και για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Πέτσας εστίασε, από το βήμα της ενημέρωσης, στο γεγονός ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αρχίσει και πάλι να βρίσκει τον βηματισμό του, μετά «την τεράστια ζημιά που υπέστη εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2015 με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως στην αλλαγή της εικόνας συντελούν:

-Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (όπως είναι το Σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για την απαλλαγή από τον ισολογισμό των τραπεζών, κόκκινων δανείων ύψους τριάντα δις ευρώ).

-Το κλίμα εμπιστοσύνης που διαμορφώνεται στις αγορές για την εθνική οικονομία, με χαμηλότερα επιτόκια, γεγονός που δίνει στις τράπεζες την απαραίτητη πρόσβαση σε φθηνά κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ταυτόχρονα, υπάρχει το σχέδιο της κυβέρνησης για επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που πέραν των άλλων θα μειώσει το διοικητικό κόστος των τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία ζητώντας από τις τράπεζες να αναθεωρήσουν τις αυξήσεις στις τραπεζικές χρεώσεις που είχαν δρομολογηθεί. Οι αποφάσεις που ανακοίνωσαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες την Παρασκευή αποτελούν ένα πρώτο θετικό βήμα. Ωστόσο, περιμένουμε να υπάρξει και συνέχεια, με περισσότερο τολμηρές ενέργειες» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης