Νέα μετάθεση για Νοέμβριο – Δεκέμβριο παίρνει η εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ανατρέποντας τον σχεδιασμό που είχαν κάνει οι τράπεζες για τουλάχιστον 5.000 πλειστηριασμούς μέχρι τα τέλη του έτους.

Πλέον, καθώς ούτε στα τέλη Σεπτεμβρίου το σύστημα θα είναι έτοιμο να δεχτεί τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο πήχης των τραπεζών για τους φετινούς πλειστηριασμούς διαμορφώνεται το πολύ στους 1.000 πλειστηριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι από τους 52.000 πλειστηριασμούς που είχαν πραγματοποιηθεί το 2009 και κατόπιν συνεχούς πτωτικής πορείας, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 4.800 πλειστηριασμοί.

Και αυτό όταν, στο πλαίσιο της υποχρέωσης για μείωση των κόκκινων δανείων έως τα τέλη του 2019, οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα πρέπει να ανακτήσουν περί τα 11 δισ. ευρώ από ρευστοποιήσεις.

Την εκτίμηση ότι φέτος δεν θα προλάβουν να γίνουν ούτε 1.000 πλειστηριασμοί μεταφέρουν στο Capital.gr στελέχη τραπεζών, εντοπίζοντας την ανετοιμότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και την ανεπάρκεια συντονισμού των δεδομένων των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης