Αναρτήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,

Η διαδικασία για να δει κάποιος πόσο θα πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας 2022, αλλά και να πάρει τον κωδικό πληρωμής για την ηλεκτρονική συναλλαγή με την τράπεζα είναι πολύ απλός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βήμα-βήμα η διαδικασία

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα πατήσουν «Είσοδος στην εφαρμογή»

Στη σελίδα που θα ανοίξει στην οθόνη του υπολογιστή τους εμφανίζεται στο ένα πεδίο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και στο δεύτερο πεδίο ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός του, που θα πρέπει ο ίδιος να συμπληρώσει.

Στη συνέχεια κλικάροντας στο πεδίο «Εκτύπωση», πραγματοποιείται λήψη ενός PDF με όλα τα στοιχεία του οχήματος, του ιδιοκτήτη, καθώς και το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης, αφού πληρώσει, θα πρέπει να έχει μαζί του στο όχημα τόσο το έντυπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας όσο και την απόδειξη.

Πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου, αλλιώς το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι διπλό

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 (δίχως να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις). Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά. 

Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης