Tην άμεση κατάργηση του clawback και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για ρύθμιση των οφειλών του clawback προς τον ΕΟΠΥΥ ζητά με επιστολή του ο ΙΣΑ από τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ « τα τελευταία έτη οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρά το γεγονός ότι στήριξαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους Έλληνες πολίτες, υφίστανται αυτόματες περικοπές (clawback).
Και αυτό παρόλο ότι οι τιμές των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων παραμένουν στο επίπεδο εκείνων του 1991».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΙΣΑ ζητά να είναι άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, ο σχεδιασμός για την κατάργηση του clawback με ενίσχυση κατ΄ αρχάς του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, για το έτος 2019.

Παράλληλα ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, με την οποία ζητά την κατά προτεραιότητα έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση των οφειλών των παρόχων-ιατρών και ιατρικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ προς τον ΕΟΠΥΥ.

«Εκφράζουμε την αγωνία των συναδέλφων μας που συμβληθέντες με τον ΕΟΠΥΥ παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Έλληνες πολίτες με αυταπάρνηση και έχουν σήμερα συσσωρευμένες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ »,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης