Έσβηναν κι έγραφαν» όλο το πρωί σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών επίμαχες διατάξεις του Νόμου Κατσέλη ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών για επιτάχυνση των πλειστηριασμών και σταδιακή επαναφορά της τραπεζικής πίστης στη χώρα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εξέτασαν τρόπους, που θα μπορούσε να «περάσει» από τους θεσμού η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ για παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην πρώτη κατοικία των λαικών στρωμάτων με την μικρή αντικειμενική και εμπορική αξία και τα αναλόγως λίγα τετραγωνικά. Τα πολυτελή ακίνητα πάνω από ένα όριο θα μείνουν μάλλον απροστάτευτα.

Πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση των εμπλεκομένων και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ανώτερο κυβερνητικό όργανο, όταν έχουν καταλήξει σε μια βάση πολιτικής και τις λεπτομέρειές της.

Η σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, αλλά και ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα θέματα της λειτουργίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού αλλά και της απαίτησης των θεσμών για την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ένα πεδίο που τις τελευταίες ημέρες ανάγεται στο μεγάλο αγκάθι της αξιολόγησης στο πεδίο των τραπεζών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης