Αχτσιόγλου: Από 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν οι συντάξεις 600.000 πολιτών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 21:31
Αχτσιόγλου: Από 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν οι συντάξεις 600.000 πολιτών
Από 1η Ιανουαρίου του 2019 θα αυξηθούν οι συντάξεις σε 600.000 συνταξιούχους ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η υπεράσπιση της Εργασίας στη Νέα Εποχή», στο πολιτιστικό κέντρο Εύοσμου.

Όπως σημείωσε η ίδια, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η χορήγηση αυξήσεων σε 600.000 συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ επανέλαβε ότι από 1/1/2019 θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και θα καταργηθεί ο υποκατώτατος.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια θα υπάρξει εντός του 2019 αύξηση μισθών και αύξηση συντάξεων» είπε.

«Έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη μάχη να ανταποκριθούμε σε ένα μεγάλο χρέος προς την κοινωνία. Αισθανόμαστε πολιτική δέσμευση να μην είναι η έξοδος από τα μνημόνια μια τυπική διαδικασία, αλλά να είναι μια διαδικασία στήριξης και βελτίωσης του εισοδήματος τους», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

«Ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει και το αποδεικνύει ο προϋπολογισμό τους 2019» δήλωσε ο οποίος όπως πρόσθεσε είναι επεκτατικός.

«Μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, δημιουργήσαμε 300 νέες θέσεις εργασίας», επεσήμανε. 

Η υπουργός Εργασίας άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «η αντιπολίτευση ποντάρει σε μια καταστροφή που ποτέ δεν έρχεται. Τώρα λένε ότι μειωθεί το αφορολόγητο». «Θα διαψευστούν και σε αυτό» υπογράμμισε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο δήμαρχος Κορδελιού- Εύοσμου, Πέτρος Σούλας, και ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 21:33