Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τον Ιούνιο και αναδρομικά τον Ιούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 12:12
Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τον Ιούνιο και αναδρομικά τον Ιούλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων όσων συνταξιούχων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, με προτεραιότητα τους «νέους» συνταξιούχους, δηλαδή εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του e-ΕΦΚΑ, οι αυξήσεις στους συνταξιούχους αυτούς θα καταβληθούν στα τέλη Ιουνίου, ενώ τα αναδρομικά τους (από τον Οκτώβριο του 2019) θα πληρωθούν στα τέλη Ιουλίου.

Ολοκλήρωση του συστήματος «Άτλας» για τις ψηφιακές συντάξεις

Σχετικά με τον μηχανισμό αίτησης-έκδοσης των νέων συντάξεων, στόχος είναι κατά τον τρέχοντα μήνα να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για τους υγειονομικούς (ασφαλισμένους του τέως ΤΣΑΥ) και τους δικαιούχους συντάξεων αναπηρίας (ανεξαρτήτως ταμείου).

Αμέσως μετά, τον Ιούλιο, θα ψηφιοποιηθεί η διαδικασία αίτησης-απονομής σύνταξης γήρατος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (σ.σ. ασφαλισμένοι τέως ΙΚΑ).

Τέλος, σύμφωνα με τον  ίδιο προγραμματισμό, τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία και για τις συντάξεις γήρατος των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή των αυτασφαλισμένων στον τέως ΟΑΕΕ (σ.σ. έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές) και στο τέως ΕΤΑΑ (σ.σ. αυταπασχολούμενοι μηχανικοί, δικηγόροι).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 13:26