Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ για το 15% των νοικοκυριών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 18:22
Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ για το 15% των νοικοκυριών
Περίπου το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων, θα επιβαρυνθεί με αύξηση του ΕΝΦΙΑ μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχτηκε ότι στους πολίτες που θα δουν αυξήσεις περιλαμβάνονται και λαϊκά νοικοκυριά, όμως υποστήριξε σε αυτές τις περιπτώσεις η επιβάρυνση θα ανέρχεται σε 20 ευρώ ανά έτος.

Αυξήσεις θα υπάρξουν επίσης σε τουριστικές περιοχές, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, είπε.

Για δύο στα τρία νοικοκυριά (67%) ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει αμετάβλητος, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ στο 18% θα υπάρξει μείωση.Ο ΥΠΟΙΚ στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα ήταν θετικό να συμφωνηθεί επιμήκυνση ορισμένων δανείων στήριξης για δέκα χρόνια.

Σημείωσε ότι αυτό έχουν προτείνει οι θεσμοί, όμως διαφωνεί η Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά πολιτικές προϋποθέσεις ώστε να δεχτεί βαθιά ελάφρυνση. 

Οι βουλευτές «βομβάρδισαν» τον ΥΠΟΙΚ με ερωτήσεις για τον ΕΝΦΙΑ αλλά και για την περικοπή των συντάξεων, που είναι νομοθετημένο να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

«Φρένο» στους βουλευτές που πίεζαν να μην μειωθούν οι συντάξεις

Πολλοί βουλευτές αναρωτήθηκαν εάν υπάρχει δυνατότητα να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων, ο κ. Τσακαλώτος ωστόσο απάντησε «δεν είναι της ώρας» να συζητηθούν αυτά.

«Ήμουν περιεκτικός και συνοπτικός. Δεν είναι της ώρας αυτά», είπε, όταν οι βουλευτές επέμειναν.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 18:34