Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS AB ανακοίνωσε ζημιές γα το β΄ τρίμηνο, υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν, και προειδοποίησε ότι θα είναι δύσκολο να πετύχει τον προηγούμενο στόχο της μετά από την πρόσφατη απεργία των πιλότων που οδήγησε στην ακύρωση 4.000 πτήσεων.

Οι σουηδικές, δανέζικες και νορβηγικές ενώσεις των πιλότων, κάλεσαν τα μέλη τους να απεργήσουν πριν από κάποιες εβδομάδες, μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών για τους μισθούς και τις ώρες εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απεργία διήρκησε μια εβδομάδα και η SAS δήλωσε πως κόστισε στην αεροπορική εταιρεία 650 εκατ. κορόνες Σουηδίας (68 εκατ. δολάρια).

Οι 430 εκατ. κορόνες από αυτό το ποσό έπληξαν το β΄ τρίμηνο, ενώ το υπόλοιπο κόστος μετακυλήθηκε στο γ΄ τρίμηνο χρήσης της εταιρείας.

Η απεργία των πιλότων ήρθε να προστεθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ήδη η SAS από μια ανταγωνιστική αγορά, από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και από την υποχώρηση της σουηδικής κορόνας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rickard Gustafson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ζημιές της εταιρείας διευρύνθηκαν στις 933 εκατ. κορόνες στο β΄ τρίμηνο χρήσης, έναντι των ζημιών 349 εκατ. κορόνων πέρυσι.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα στις 10,19 δισ. κορόνες από τις 9,92 δισ. κορόνες. ΟΙ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν καθαρές ζημιές 763 εκατ. κορόνων και έσοδα 10,1 δισ. κορόνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης