Ζημιές προ φόρων εμφάνισε η SAS AB στο δ΄ τρίμηνο και τόνισε πως είναι αδύνατο να παράσχει οποιαδήποτε οικονομική εκτίμηση καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση παραμένει αβέβαιη εξαιτίας του κορωνοϊού.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, η σουηδική αεροπορική εμφάνισε ζημιές 2,58 δισ. κορονών (303,6 εκατ. κορόνες) έναντι κερδών 861 εκατ. κορόνων το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, καθώς τα έσοδα υποχώρησαν 77% στα 3,04 δισ. κορόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν καθαρές ζημιές 1,38 δισ. κορονών και έσοδα 4,78 δισ. κορόνες.

Η SAS ανακοίνωσε ότι είδε ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης στη διάρκεια της θερινής περιόδου, αλλά, καθώς τα κρούσματα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ανέστρεψαν τη θετική πορεία της ζήτησης.

Στην αρχή του δ΄ τριμήνου, περίπου το 40% των προ κορωνοϊού αγορών της SAS βρισκόταν υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μέχρι το τέλος του τριμήνου το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 65%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης