Καθαρές ζημίες της τάξης των 1,26 δισ. ευρώ (1,48 δισ. δολ.) ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας αρνητικά τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η τράπεζα έβαλε στην άκρη μεγαλύτερα κεφάλαια για κινδύνους σχετιζόμενους με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ενέγραψε μείωση της αξίας των δραστηριοτήτων της στον χώρο του trading.

Ο Frédéric Oudéa, CEO της τράπεζας, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, σημείωσε ότι το β’ τρίμηνο ήταν το χειρότερο εντός της κρίσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέπουμε την επίδραση της κρίσης στη δραστηριότητά μας, κυρίως λόγω των lockdowns στις οικονομίες. Εκείνο που επιθυμώ να σημειώσω ιδιαίτερα είναι ότι έχουμε δει ανάκαμψη τον Ιούνιο ή και από τα μέσα Μαΐου, αν μιλήσουμε για διαφορετικά γεωγραφικά σημεία του κόσμου, σε όλες τις δραστηριότητές μας» διευκρίνισε ο Oudéa συμπληρώνοντας ότι ο όμιλος είναι πλέον έτοιμος να ακολουθήσει την ανάκαμψη των οικονομιών διεθνώς.

Η γαλλική τράπεζα δημιούργησε προβλέψεις 653 εκατ. ευρώ για πιθανούς κινδύνους λόγω της υγειονομικής κρίσης, καθώς αυτή τη στιγμή το κόστος πιστωτικού κινδύνου είναι, σύμφωνα με την τράπεζα, τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρές ζημίες της τάξης των μόλις 13,6 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο, με βάση τη Refinitiv, ενώ η μετοχή της υποχωρεί 4% τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο α’ τρίμηνο, η τράπεζα είχε καταγράψει ζημίες της τάξης των 326 εκατ. ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει χάσει από τις αρχές του έτους το 58% της αξίας της.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ, έναντι 6,3 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι δαπάνες υποχώρησαν στα 3,9 δισ. ευρώ, από 4,3 δισ. ευρώ, με τον δείκτη CET 1 να αυξάνεται στο 12,5%, από 12% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος έχει δηλώσει ότι θα περικόψει κόστη από τις δραστηριότητες της Global Banking και Investor Solutions της τάξης των 450 εκατ. ευρώ μεταξύ 2021 και 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης