Η Citigroup ανακοίνωσε ότι εμφάνισε καθαρές ζημιές στο τρίμηνο ύψους 18,3 δισ. δολαρίων λόγω εκτάκτων χρεώσεων, αλλά πρόσθεσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν 4% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Οι ζημιές για το δ΄ τρίμηνο αποδίδονται σε απομείωση 19 δισ. δολαρίων της αξίας των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που έμειναν από τις ζημιές στη διάρκεια της κρίσης και στις δαπάνες 3 δισ. δολαρίων για τη νέα φορολόγηση σε παρελθόντα κέρδη που αποκόμισε και διατήρησε στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν προσαρμοστούν ώστε να αποκλείσουν τις φορολογικές χρεώσεις, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,70 δισ. δολάρια από τα 3,57 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,28 δολάρια ανά μετοχή από τα 1,14 δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,19 δολαρίων, χωρίς τις φορολογικές αλλαγές.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε πως αναμένει να επωφεληθεί στα μελλοντικά τρίμηνα από το νέο φορολογικό νόμο καθώς η φορολόγηση μειώνεται στο 25% το 2018 από το 30% το 2017.

Οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι η Citigroup θα επωφεληθεί λιγότερο από ό,τι οι άλλες τράπεζες, καθώς κερδίζει περίπου τα μισά της κέρδη στο εξωτερικό, όπου οι φορολογικοί συντελεστές είναι κυρίως χαμηλότεροι από ό,τι στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης