«Το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί μια μεγάλη στρατηγική πρόκληση με δημοσιονομικό, οικονομικό, θεσμικό και βέβαια κοινωνικό περιεχόμενο» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου μιλώντας σε ημερίδα για τη Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών του χώρου.

Ειδικότερα, ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου επεσήμανε ότι «φιλοδοξούμε η συζήτηση αυτή να παραμείνει ανοιχτή και να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας πιο προωθημένης σύγχρονης αντίληψης για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων με σοβαρές, δημιουργικές, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα τυγχάνουν ευρύτερων συναινέσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε «η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της Πειραιώς Asset Management AEΔAK έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών επαγγελματικής διαχείρισης των αποθεματικών ασφαλιστικών φορέων και οργανισμών.
Έμπειρα και υπεύθυνα στελέχη, τεχνογνωσία, άμεση πρόσβαση στις αγορές, ευρύτητα επιλογών επενδύσεων και διαχείρισης, ολοκληρωμένες λύσεις και αξιόπιστη πολιτική, συνθέτουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και εγγυώνται την αποδοτική συνεργασία με τους πελάτες μας. Εξάλλου, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του φορέα διαχείρισης είναι η κρίσιμη παράμετρος που θα συμβάλλει στην εδραίωση της εμπιστοσύνης στην ιδέα και τις πρακτικές της επαγγελματικής διαχείρισης από τους κατεξοχήν ειδικούς».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία της Πειραιώς Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. να αναδείξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στη Διαχείριση Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Οργανισμών και των Επαγγελματικών Ταμείων, έδωσε την ευκαιρία στα ενδιαφερόμενα μέρη, εποπτικές αρχές, ταμεία, συμβούλους, αναλογιστές, διαχειριστές, να προσεγγίσουν τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων από διαφορετικές αφετηρίες και οπτικές.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας δόθηκε έμφαση στις διεθνείς πρακτικές και τις κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται σήμερα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης