Ελπίδες για ανάκαμψη τρέφουν οι ελληνικές επιχειρήσεις έπειτα από χρόνια δυσκολιών, σύμφωνα με δημοσίευμα των «FT», το οποίο παρέχει παραδείγματα εταιρειών που βλέπουν ενδείξεις βελτίωσης.

Ειδικότερα, αναφέρεται το παράδειγμα ενός ξυλουργού η εταιρεία του οποίου στη διάρκεια της κατασκευαστικής ακμής εμφάνιζε τζίρο 9 εκατ. ευρώ (πριν από μία δεκαετία), ενώ πέρυσι είχε υποχωρήσει στα 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά την κρίση τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, «χρειάζονται απεγνωσμένα την πρόσβαση στη χρηματοδότηση μετά από αυτήν τη δύσκολη περίοδο».

Η Πειραιώς σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο από μικρομεσαίες και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη έκθεση (από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα) σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το know how για να βοηθήσουμε να βγουν από την ύφεση και να αρχίσουν να ηγούνται της ανάπτυξης» τόνισε ο Χρ. Μεγάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης