Παραιτήθηκε ο Ρούπερτ Χογκ, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, εν μέσω της πολεμικής που πυροδότησε η ανάμειξη προσωπικού της εταιρείας στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο CCTV, ο Χογκ παραιτήθηκε έπειτα από σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας που έγινε σήμερα. Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία, η φήμη της οποίας επηρεάστηκε από τα «πρόσφατα γεγονότα», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σι Λίσαν, σύμφωνα με το CCTV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Cathay Pacific απέλυσε τέσσερα μέλη του προσωπικού της την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της ανάμειξής τους στις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Χογκ παραιτήθηκε «αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ως επικεφαλής της εταιρείας, για τα πρόσφατα γεγονότα» διευκρινίζει η Cathay σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Τον Χογκ αντικατέστησε ο Ογκούστους Τανγκ, του ομίλου Swire, που είναι μια κοινοπραξία που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ και αποτελεί τον βασικό μέτοχο της Cathay.

Άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ, ο Πολ Λου, διευθυντής εμπορικών υποθέσεων και πελατείας, ανακοίνωσε επίσης την αποχώρησή του επικαλούμενος τους ίδιους λόγους με τον Χογκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα η Cathay Pacific προκάλεσε την οργή των Κινέζων εθνικιστών μετά τη συμμετοχή ορισμένων από τους εργαζομένους της σε διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ή επειδή κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το κίνημα διαμαρτυριών στο Χονγκ Κονγκ εδώ και 10 εβδομάδες.

Η διεύθυνση της εταιρείας είχε σπεύσει να καθησυχάσει το Πεκίνο παίρνοντας αποστάσεις από την κινητοποίηση στο Χονγκ Κονγκ και δεσμευόμενη τη Δευτέρα να απομακρύνει οποιονδήποτε εργαζόμενό της υποστήριζε ή συμμετείχε στις «παράνομες διαδηλώσεις».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, DPA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης