Η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific ζητεί από τους 27.000 υπαλλήλους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για τρεις εβδομάδες μέσα στους επόμενους μήνες, σε μια ένδειξη των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο φονικός κορωνοϊός στις αερομεταφορές.

«Κάνω έκκληση στον καθένα από εσάς να βοηθήσετε» είπε σήμερα απευθυνόμενος στο προσωπικό της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλός της Αουγκούστους Τανγκ Κιν-γουίνγκ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και πρόσθεσε ότι η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι «το ίδιο σοβαρή» με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διατήρηση της ρευστότητας είναι τώρα κομβική για την προστασία της επιχείρησής μας» είπε.

Η εταιρεία ζητεί από το προσωπικό να πάρει άδεια άνευ αποδοχών κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου.

Χθες Τρίτη, η Cathay Pacific ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 30% τη δυναμικότητά της τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένου του 90% περίπου των πτήσεών της στην ηπειρωτική Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημερινό βίντεό του ο Τανγκ λέει ότι οι πρόσφατες διακοπές για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που συνήθως είναι από τις επικερδέστερες για την εταιρεία περιόδους του χρόνου, υπήρξαν «μια από τις δυσκολότερες… που είχαμε ως σήμερα».

«Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό» πρόσθεσε ο Τανγκ, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Αύγουστο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης