Δεν θα βελτιώσει την προσφορά της για την Xerox η Fujifilm Holdings, με την τελευταία ωστόσο να υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί την επίτευξη της συμφωνίας, παρουσιάζοντας εκ νέου την πρότασή της στη νέα διοίκηση της Xerox.

Η μετοχή της Xerox υποχωρεί περισσότερο από 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Xerox την Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία που επετεύχθη τον Ιανουάριο, με βάση την οποία η Fujifilm επρόκειτο να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην αμερικανική εταιρεία.

Η Xerox τόνισε πως ήλθε σε νέο συμβιβασμό με δύο εκ των μεγαλύτερων μετόχων της, που αντιτίθενται στη συμφωνία του Ιανουαρίου. Η διευθέτηση υποχρεώνει τη Xerox να αλλάξει τον διευθύνοντα σύμβουλό της και να αναδιοργανώσει το δ.σ. της.

Οι μέτοχοι, Carl Icahn και Darwin Deason, έχουν δηλώσει πως θα εξετάσουν θετικά την συμφωνία για την πώληση της Xerox εάν ο αγοραστής πληρώσει 40 δολάρια ανά μετοχή μετρητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος της Fujifilm, Mizuki Ito, τόνισε πως «δεν βιαζόμαστε, ούτε θέλουμε μια συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα. Η Fujifilm έχει τους μετόχους της, και δεν θα δεχθούμε μια συμφωνία που δεν θα είναι λογική ή αποδεκτή».

Η ίδια δήλωσε πως η εταιρεία ελπίζει να εξηγήσει στα νέα στελέχη της Xerox για ποιον λόγο πιστεύει ότι η πρότασή της είναι δίκαιη.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η Fujifilm απειλή να μηνύσει την Xerox, τονίζοντας πως «δεν πιστεύουμε ότι η Xerox έχει νόμιμο δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία μας και επανεξετάζουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές μας, συμπεριλαμβανομένου και του να προσφύγουμε δικαστικά ζητώντας αποζημίωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης