Με την απονομή 21 βραβείων επιχειρηματικής αριστείας, για επτά κατηγορίες, εγκαινιάζει φέτος το νέο του θεσμό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε μια προσπάθεια να τιμήσει το υγιές επιχειρείν και να αναδείξει τα οφέλη ενασχόλησης με την επιχειρηματικότητα “παρά τον κόπο που απαιτεί και το υψηλό ρίσκο”, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε βραβεία- μαϊμού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ανακοινώνοντας ότι από σήμερα, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, όσα μέλη του επιμελητηρίου ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα “Βραβεία Επχιειρηματικής Αριστείας”, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eeth.gr ή να καταθέσουν έντυπη αίτηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ευλογούμε τα γένια μας στο επιμελητήριο. Επιχειρήσεις των οποίων οι εταίροι μετέχουν στη διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου, δεν δικαιούνται να πάρουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ τα κριτήρια επιλογής όπως και η αξιολόγηση των αιτήσεων έγιναν, θα γίνουν και γίνονται από καθηγητές του Πανεπιστημίου», διευκρίνισε ο κ. Ζορπίδης.

Ερωτηθείς με ποιον αριθμό συμμετοχών θα κρίνει επιτυχημένο το εγχείρημα που ανέλαβε το ΕΕΘ, ο κ. Ζορπίδης ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία θα είναι επιτυχημένη με τη διασφάλιση και επίτευξη της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα» ενώ ο πρόεδρος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του επιμελητηρίου, Ρούλης Εδιάρογλου, πρόσθεσε επ αυτού «με τουλάχιστον δέκα συμμετοχές σε κάθε κατηγορία».

Στις 25/11 θα απονεμηθούν τα βραβεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε μία από τις έξι κατηγορίες θα απονεμηθούν από τρία βραβεία, ανάλογα με το μέγεθος των επιχειρήσεων (μικρή, μεσαία, μεγάλη) ενώ θα δοθεί και βραβείο Ομαδικής Επιχειρηματικότητας, σε σωματείο επαγγελματιών του νομού Θεσσαλονίκης, που σήμερα ανέρχονται σε 30.

Οι κατηγορίες επιχειρήσεων είναι: Γυναικεία επιχειρηματικότητα, Νεανική επιχειρηματικότητα, Αστική Επιχειρηματικότητα (εντός της πόλης Θεσσαλονίκης), Περιφερειακή επιχειρηματικότητα (νομός Θεσσαλονίκης), Δημιουργική επιχειρηματικότητα, Τουριστική επιχειρηματικότητα και Βραβείο Ομαδικής Επιχειρηματικότητας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κοσμήτορας της Ο.Π.Ε. του ΑΠΘ καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΕΕΘ για την κατάρτιση του ερωτηματολογίου και των κριτηρίων.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, οι σκοποί της διοργάνωσης είναι να αναδειχτεί η αξία της επιχειρηματικότητας, όσο μικρή και αν είναι. Να δει η νέα γενιά τις δυνατότητες και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας.

Να δημιουργηθεί ένας μόνιμος θεσμός βράβευσης της επιχειρηματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης, να στηριχτούν οι μικρές επιχειρήσεις που πορεύονται δύσκολα τα τελευταία χρόνια και να προβληθούν οι καλύτερες μικρές επιχειρήσεις, δίνοντας κίνητρα σε όλους να γίνουν καλύτεροι.

Η διοργάνωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Π. Παυλόπουλου, του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ Θ. Καράογλου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση απονομής των τιμητικών βραβείων θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης