Η Inditex, η ιδιοκτήτρια εταιρεία των καταστημάτων Zara, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη κατέγραψαν βουτιά 70% το 2020 στο 1,1 δισ. ευρώ, μια μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης, ύστερα από ένα χρόνο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο και χαμηλής ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 53% στα 435 εκατ. ευρώ με πωλήσεις 6,3 δισ. ευρώ, καθώς οι περιορισμοί στις αγορές επανήλθαν σε ισχύ στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 8 Μαρτίου, περίπου το 15% των καταστημάτων της σε όλο τον κόσμο παρέμεναν κλειστά λόγω των περιορισμών για την COVID-19, ανέφερε η Inditex σε ανακοίνωση.

Έξι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν τριμηνιαία καθαρά κέρδη 602 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 24 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους προβλέπονταν στο 1,3 δισ. ευρώ.

Η ισπανική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που διαθέτει 6.829 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις το 2020 μειώθηκαν κατά 28% από πέρυσι στα 20,4 δισ. ευρώ, με την απρόσμενη αύξηση κατά 77% των διαδικτυακών πωλήσεων να αντισταθμίζει μόνο εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης