Ο όμιλος Volkswagen θα δημιουργήσει κοινοπραξίες για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική δύναμη την οποία θα χρησιμοποιήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής μπαταριών.

Η VW δήλωσε ότι θα επενδύσει 50 δισ. ευρώ σε μπαταρίες, έχοντας ήδη εντοπίσει τους στρατηγικούς εταίρους στην Σουηδία (Northvolt), στη Νότια Κορέα (SKI) και στην Κίνα (LG Chem, Samsung SDI και CATL).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι μέχρι το 2025 έχει αυξημένες ανάγκες στον τομέα παραγωγής των μπαταριών, οι οποίες μέχρι το 2030 θα διπλασιαστούν.

Ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία ανακατασκευάζει 16 εργοστάσια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή 33 διαφορετικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάτω από τα σήματα Skoda, Audi, VW και Seat μέχρι τα μέσα του 2023.

Να σημειώσουμε ότι οι πελάτες έχουν καθυστερήσει να “υιοθετήσουν” τα ηλεκτρικά οχήματα λόγω της περιορισμένης λειτουργικής εμβέλειας και των μεγάλων διαστημάτων επαναφόρτισης της μπαταρίας, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και την αυξημένη τιμή της μπαταρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η VW αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προμήθεια μπαταριών, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η Audi του συγκεκριμένου ομίλου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αναθεωρώντας προς τα κάτω τα πλάνα της για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το e-tron στο εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης