«Η 4η βιομηχανική επανάσταση έχει μπει τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην παραγωγή και τη διαχείριση. Η τεχνητή νοημοσύνη μας δίνει δυνατότητες που πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Τα ίδια τα κουφώματα φαίνεται πως θα αλλάξουν χαρακτήρα και λειτουργία. Σύντομα, φαίνεται, πως θα έχουν μια διαλειτουργική λογική. Θα αποτελούν διασυνδεδεμένα – ενεργά μέρη στον ψηφιακό μας κόσμο. Είναι μια τάση που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογίας Internet of Things. Τα κουφώματα θα αποτελούν, πλέον, πλατφόρμες διασύνδεσης και επεξεργασίας δεδομένων. Θα έχουν, δηλαδή, λειτουργία smart και θα μπορούν για παράδειγμα να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες, καθώς επίσης να αναγνωρίσουν απειλές και παραβιάσεις…..».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aluminco, Αργύρης Καρράς στο πρόσφατο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) στο Αγρίνιο στην ομιλία του αναφορικά με την καινοτομία και τις νέες εφαρμογές στα συστήματα αλουμινίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο ίδιος σημείωσε ότι «Μια ακόμη πρόκληση είναι ο σχεδιασμός ενός νέου τρόπου κίνησης/κύλισης του βάρους των κουφωμάτων, ανοιγμένων και συρόμενων και όχι μόνο από τη σκοπιά της ηλεκτροκίνησης. Η ανάγκη για τέτοια λύση προκύπτει από το γεγονός ότι τα κουφώματα χαρακτηρίζονται πλέον από μεγαλύτερη επιφάνεια και συνεπακόλουθα ολοένα και μεγαλύτερο βάρος. Ένα breakthrough, λοιπόν, για διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και αποτελεσματικής μεταφοράς του αυξανόμενου βάρους των κουφωμάτων: αυτή είναι η τάση που θεωρούμε πως θα θέσει νέες προκλήσεις και ίσως αλλάξει τα κουφώματα για..πάντα».

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα συνέχισε λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κυβερνήσεις και η κοινωνία – ευτυχώς- έχουν αντιληφθεί πως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι πρόβλημα όλων μας. Έτσι εστιάζουν όλο και περισσότερο στην αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα. Το αλουμίνιο είναι το υλικό που μπορεί να ανταποκριθεί στην μεγάλη αυτή ανάγκη και αυτός είναι ο λόγος που πλέον είναι τόσο ελκυστικό.

Εκτός από την επιταγή της τάσης του green building καινοτομία αποτελεί και η υιοθέτηση μιας πράσινης φιλοσοφίας και βιώσιμων πρακτικών στη λειτουργία των ίδιων των εταιρειών μας.

Για εμάς στην Aluminco η λέξη «πράσινο» δεν είναι απλά μια τάση, αλλά το ίδιο μέλλον. Για εμάς η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά βιώσιμη».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι απόδειξη της πράσινης φιλοσοφίας της Aluminco είναι μια σειρά από δράσεις προσανατολισμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα σε αυτές εντάσσεται η «ανακύκλωση» αέριων ρύπων για την παραγωγή αλουμινίου, η αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, η ανακύκλωση πρώτων υλών και μη μεταλλικών αποβλήτων και η επιλογή πρώτης ύλης παραγόμενης από 100% πράσινη ενέργεια για τη νέα προϊοντική της κατηγορία, τα Skyline.

Στον ίδιο πράσινο προσανατολισμό κινείται και η ένταξή της στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration – EPD).

Πρόκειται για ένα σύστημα Οικολογικής Σήμανσης, με τη μορφή επαληθεύσιμου εγγράφου, που πιστοποιεί με διαφάνεια την περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων καθ’ όλο τον κύκλο ζωής τους.

Το EPD της Aluminco αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14025 και ΕΝ 15804 και στηρίχθηκε στη Μελέτης Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (Life Cycle Assessment-LCA) κατά τα πρότυπα ISO 14040 και ISO 14044, για τέσσερα διαφορετικά προϊόντα που αποτελούν των κύριο όγκο παραγωγής και πωλήσεων της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης