Στο ποσό των 57,2 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μοτοδυναμική (εξαιρουμένης της Λάιον Ρένταλ) το 2018 έναντι 54,5 εκατ. ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση 4,9%. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche), εξωλέμβιων (Yamaha) καθώς και οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη, ενώ οι πωλήσεις δικύκλων (Yamaha) μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών κατέγραψαν μια σταθεροποιητική τάση.

Με την ενοποίηση της Λάιον Ρένταλ, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μοτοδυναμική το 2018 ανήλθε σε 59,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος (εξαιρουμένης της Λάιον Ρένταλ) το 2018, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 23,4% έναντι του 2017 και τα κέρδη προ φόρων σε 1,5 εκατ. ευρώ με αύξηση 35,5%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δεκέμβριος (λόγω της έντονης εποχικότητας) για τη δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων είναι ζημιογόνος και έτσι η ενοποίησή του στα αποτελέσματα του Ομίλου έχει αρνητική επίδραση. Με την ενοποίηση της Λάιον Ρένταλ, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 746.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 186.000 ευρώ.

Η διαχρονική εστίαση στη βελτιστοποίηση των ταμιακών ροών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου (εξαιρουμένης της Λάιον Ρένταλ) στα επίπεδα των 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ με την απόκτηση της Λάιον Ρένταλ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 23,4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Το 2018 ήταν ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά στη σταθερή πορεία ανάκαμψης των τελευταίων ετών. Ακόμα σημαντικότερο, ήταν η χρονιά που ο Όμιλος πραγματοποίησε τη μεγαλύτερή του επένδυση μέχρι σήμερα, διαφοροποιώντας τις δραστηριότητές του και εισερχόμενος σε έναν αναπτυσσόμενο κλάδο όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων. Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προκλήσεις αναδιάρθρωσης και ενσωμάτωσης της νέας επένδυσης και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, προχωράμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης