Μεγάλο μερίδιο στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, απέκτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla , Έλον Μασκ, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μερίδιο 9,2%. Η συνολική αξία του ποσοστού ανέρχεται σε 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της αγορές οι μετοχές της πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 25%.

Ο Μασκ είναι συχνός χρήστης του Twitter και έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα.

Πρόσφατα έκανε μια «δημοσκόπηση», ρωτώντας τους αν η εταιρεία τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Αφού πάνω από το 70% απάντησε όχι, ρώτησε αν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα και είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας.

«Ο Μασκ θα μπορούσε να προσπαθήσει να κρατήσει μια πιο επιθετική στάση εδώ στο Twitter», δήλωσε ο αναλυτής του Wedbush Νταν Άιβς τη Δευτέρα στο « Squawk Box » του CNBC . «Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε κάποιου είδους εξαγορά».

Στις 7 Αυγούστου 2018, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση» για να κάνει ιδιωτική την Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή. Οι 12 μήνες που ακολούθησαν αυτό το tweet ήταν ένα τρενάκι για τους μετόχους του Musk και της Tesla.

Εκείνη την περίοδο, η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ απόδοσης, αλλά έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει δικαστικές διαφορές, κυβερνητικές έρευνες και απολύσεις. Ο Μασκ κατέληξε επίσης σε συμφωνία με την SEC που τον απομάκρυνε από τον ρόλο του προέδρου στην Tesla.

Πηγή: ΟΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης