Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet προειδοποίησε σήμερα ότι οι ζημίες που αναμένεται να καταγράψει για πρώτη φορά για την ετήσια χρήση της μπορεί να φθάσουν έως τα 845 εκατ. λίρες (1,1 δισεκατομμύριο δολάρια) ενώ η πανδημία του κορωνοϊού σημαίνει ότι εκτελεί μόνο το 25% της προγραμματισμένης δυναμικότητάς της.

Η εταιρεία έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική πρόβλεψη για ζημίες προ φόρων της τάξης των 815-845 εκατ. λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου είναι χειρότερη της ζημίας των 794 εκατ. που αναμένουν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon. Είναι η πρώτη φορά που η easyJet, που ιδρύθηκε το 1995, καταγράφει ζημίες για το σύνολο της οικονομικής της χρήσης.

Με τη ζήτηση για ταξίδια να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αιμορραγούν σε ό,τι αφορά τη ρευστότητά τους. Η Ryanair, μεγαλύτερη ανταγωνίστρια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της easyJet, έχει ήδη χαρακτηρίσει αυτόν τον χειμώνα «καμένο χαρτί».

Η easyJet ανέφερε ότι οι ισχύοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι θα συνεχίσει να εκτελεί μόλις το 25% της προγραμματισμένης δυναμικότητάς της για το υπόλοιπο του 2020, υστερώντας σε σχέση με τη Ryanair που στοχεύει στο 40% της δυναμικότητάς της τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης