Το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ' οίκον»
Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου πρόκειται να τρέξει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον», ύψους 300 εκατ. ευρώ, και θα αφορά 40.000 νοικοκυριά, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του Υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Greenagenda.gr και η Συμεών Τσομώκος SA, με τίτλο «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία».

Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους επενδύει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας.Ειδικότερα για το πεδίο που αφορά στα δημόσια κτήρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι από προγράμματα του ΕΣΠΑ και της ρήτρας αναθεώρησης και μέσα στο καλοκαίρι ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Κορκολής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι το σχετικό πρόγραμμα θα τρέξει το 2018 με κεφάλαιο 100-200 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2019, στο πλαίσιο των αντίμετρων που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 15:32