Η Κίνα προέβη σε «επίσημη διαμαρτυρία» προς την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη μεταχείριση της Huawei, της δεύτερης στον κόσμο στην παραγωγή έξυπνων τηλεφώνων (smartphones), η οποία έχει τεθεί στη «μαύρη λίστα» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για την οποία υπάρχουν υποψίες κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου, τέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση Τραμπ σε μια λίστα υπόπτων εταιρειών στις οποίες απαγορεύεται η πώληση τεχνολογικού εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοινώνοντας πως το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε εναντίον αυτού του μέτρου, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει τα μέσα «να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων».

«Σε ό,τι αφορά στην ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών, η καλύτερη απάντηση των κινεζικών επιχειρήσεων είναι να συνεχίσουν να μεγεθύνονται» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών μέτρων, η Google γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί πλέον να πωλεί στη Huawei το σύστημα της επεξεργασίας Android, που εφοδιάζει κυρίως τα έξυπνα τηλέφωνα της Huawei, επιφέροντας ένα δυνητικά πολύ ισχυρό πλήγμα στον κινεζικό όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης