Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ζήτηση και η τιμολόγηση υποφέρουν από την αναταραχή του Brexit και το ασθενέστερο οικονομικό outlook. Η μετοχή της αντιδρά με βουτιά 7,7% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η EasyJet είπε ότι θα καταγράψει ζημιές 275 εκατ. βρετανικών λιρών στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, σε ευθυγράμμιση με προγενέστερες προβλέψεις, ενώ αναμένει ότι τα έσοδα στο ίδιο διάστημα θα σημειώσουν άνοδο 7,3% στις περίπου 2,34 δισ. βρετανικές λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα ανά επιβάτη, ωστόσο, σε σταθερές ισοτιμίες εκτιμάται ότι υποχώρησαν 7,4% στο εξάμηνο έως τον Μάρτιο, ενώ η εταιρεία διαπίστωσε αδυναμία στις αποδόσεις των ναύλων σε όλη την Ευρώπη, σε αντίθεση με το guidance που είχε δημοσιοποιήσει τον Νοέμβριο.

«Για το δεύτερο εξάμηνο, βλέπουμε αδυναμία τόσο στο Ην. Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη, το οποίο πιστεύουμε οφείλεται στη μακροοικονομική αβεβαιότητα και σε πολλές αναπάντητες ερωτήσεις γύρω από το Brexit» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης