Ποσοστό 10% στην εταιρεία Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, απέκτησε το fund Marguerite, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, το ποσοστό πωλήθηκε από την Slentel, την εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, η οποία συμμετέχει κοινοπρακτικά με το γερμανικό μητρικό όμιλο στη Fraport Greece. Πλέον, η Slentel, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αποτελεί μέτοχο μειοψηφίας στη εταιρεία που διαχειρίζεται τους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, με τη Fraport Greece, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να αποτελεί ελκυστική ευκαιρία, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο αεροδρομίων για την ανακαίνιση των οποίων θα επενδυθούν περίπου 400 εκατ. ευρώ έως το 2021.

«Μετά την αρχική επένδυση στον κλάδο των αεροδρομίων, το 2013, με το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που προσθέτουμε αυτά τα στοιχεία-ορόσημο στο χαρτοφυλάκιό μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Fraport, τον όμιλο Κοπελούζου και άλλους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη της Fraport Ελλάδας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Marguerite Nicolás Merigó.

To Marguerite επενδύει, πανευρωπαϊκά, σε έργα υποδομής, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεταφορές και ψηφιακές υποδομές, με χρηματοδότηση ύψους 200 εκατ. ευρώ να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης