Η βρετανική Thomas Cook πασχίζει να βρει επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της και να διασφαλίσει την επιβίωση του παλαιότερου ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία συμφώνησε στους βασικούς όρους ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης 900 εκατ. στερλινών με τον Κινέζο μέτοχο Fosun και τις τράπεζές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Thomas Cook, η οποία απασχολεί 21.000 εργαζομένους σε 16 χώρες, προειδοποίησε σήμερα ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μέτοχοι θα χάσουν το σύνολο της επένδυσής τους.

Η μετοχή της Thomas Cook υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 3,4 πενών μετά την ανακοίνωσή της. Αυτήν την ώρα κάνει «βουτιά» 21,68%.

«Η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική διάβρωση των συμφερόντων των υφιστάμενων μετόχων, με σημαντικό κίνδυνο μη ανάκτησης» ανέφερε η Thomas Cook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιστωτές ζητούν επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες σε εγγυημένα κεφάλαια για να στηρίξουν την εταιρεία τη χειμερινή περίοδο, όταν η δραστηριότητά της είναι συνήθως πιο υποτονική.

«Οι συζητήσεις για τους οριστικούς όρους της ανακεφαλαιοποίησης και αναδιοργάνωσης της εταιρείας συνεχίζονται μεταξύ της εταιρείας και μιας σειρά μετόχων» ανέφερε η Thomas Cook. «Οι συζητήσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα πρόσφατο αίτημα για χρηματοδότηση 200 εκατ. στερλινών, πλέον της ένεσης νέων κεφαλαίων 900 εκατ. στερλινών που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως».

Η Thomas Cook, η οποία έχει περί τους 600.000 πελάτες την περίοδο των διακοπών στην Ευρώπη, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες με τον ανταγωνισμό σε δημοφιλείς προορισμούς, τα υψηλά επίπεδα χρέους και το ασυνήθιστα ζεστό καλοκαίρι του 2018 που μείωσε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης