ΤΑΙΠΕΔ: Κανονική η εξέλιξη του διαγωνισμού για τα ΕΛΠΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 14:28
ΤΑΙΠΕΔ: Κανονική η εξέλιξη του διαγωνισμού για τα ΕΛΠΕ
H κλήτευση της Glencore από το Yπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν επηρεάζει τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ και τη συμμετοχής της εταιρείας σε αυτόν, σύμφωνα με τη διαπίστωση έγκριτων νομικών παραγόντων. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνοντας πως επιπρόσθετα, οι όροι του διαγωνισμού του Ταμείου έχουν διασφαλίσει, σε όλα τα στάδια, διαδικασίες και παρεμβάσεις εφόσον συντρέξουν λόγοι.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι επί του παρόντος το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει προχωρήσει σε ποινική δίωξη ούτε έχει απαγγείλει κάποια κατηγορία κατά της Glencore ή στελεχών της. Η έρευνα για την οποία έγινε η κλήτευση μπορεί να διαρκέσει χρόνια και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών.

Σημειώνεται ότι, στις 3 Ιουλίου εφέτος η Glencore plc ανακοίνωσε ότι της επιδόθηκε ένταλμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2018) για την παροχή στοιχείων και πληροφοριών. Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν για έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε Νιγηρία, Κονγκό και Βενεζουέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 14:28