Η γαλλική εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και νερού Suez, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει την εξαγορά από την ανταγωνιστή Veolia, καθώς η τελευταία απέκτησε το 29,9% της εταιρείας και εξέδωσε δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο της εταιρείας.

«Η Suez λαμβάνει γνώση της απόκτησης από τη Veolia του 29,9% του κεφαλαίου της με επιθετικό τρόπο και υπό πρωτοφανείς και παράτυπες συνθήκες» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο όμιλος επιβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να προστατεύσει τα συμφέροντα των υπαλλήλων της, των πελατών και όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των μετόχων της και να αποφύγει την εξαγορά ή έναν de facto έλεγχο» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό δημόσιο, το οποίο είναι μεγάλος Engie (από την οποία η Veolia αγόρασε το 29,9% της Suez) ήταν αντίθετο στην πώληση του ποσοστού στη Veolia, εξαιτίας της εχθρικής φύσης της εξαγοράς.

Η Veolia ισχυρίζεται ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν «παγκόσμιο σούπερ πρωταθλητή» στη διαχείριση αποβλήτων και υδάτων, καλύτερα εξοπλισμένο να αντεπεξέλθει στην πίεση των ανταγωνιστικών από την Κίνα, καθώς και ότι η εξαγορά θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση κόστους 500 εκατ. ευρώ από το πρώτο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιστορία μας των 150 ετών δεν τελειώνει σε ένα βράδυ» αναφέρει η Suez στην ανακοίνωσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης