Την ελπίδα να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια η παρουσία της εταιρείας Suez στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της εταιρείας για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Φαμπρίς Ροσινιόλ, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Η ολοκληρωμένη διαχείριση, αξιοποίηση στερεών αποβλήτων, παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών διαχείρισης στη Γαλλία», που πραγματοποιείται στα γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι, παρουσία αντιπροσωπείας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, που επισκέπτονται τη γαλλική πρωτεύουσα.

«Στην Ελλάδα έχουμε πολύ μικρή παρουσία. Έχουμε μία παρουσία στη Θεσσαλονίκη, στα νερά, πολύ μικρή συμμετοχή, και δεν συμμετέχουμε στη διαχείριση της εταιρείας, είμαστε μόνο οικονομικός εταίρος. Κερδίσαμε, επίσης, τη διαχείριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας για τα λύματα» ανέφερε ο κ. Ροσινιόλ και πρόσθεσε:
«Η φιλοδοξία μας για την Ελλάδα είναι βέβαια να συνοδεύσουμε την ανάπτυξη και τη διαχείριση των υποδομών τόσο στο νερό, όσο και στα απόβλητα της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φυσικά επιθυμούμε να συνεργαστούμε σε μεγάλα πρότζεκτ δημόσιων έργων, σε συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως κάναμε σε πολλές χώρες στον κόσμο αλλά και σε χώρες πολύ λιγότερο προηγμένες από την Ελλάδα που έχει ήδη τεχνολογία και υποδομή, γιατί όχι να συμμετέχουμε και σε διαδικασία ιδιωτικοποίσης» σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε ο κ. Ροσινιόλ, ο όμιλος Suez είναι μία παγκόσμια εταιρεία στον τομέα του περιβάλλοντος, στην οποία εργάζονται 90.000 άτομα, ενώ διαθέτει παρουσία σε 760 χώρες και ο τζίρος της φτάνει τα 17 δισ. ευρώ το 2017.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης