Στον θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία τον Πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό για το Χρήμα “European Money Quiz”.

Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 51 τάξεων από 25 ελληνικά Γυμνάσια, ιδιωτικά και δημόσια, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Φλώρινα, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, τη Λαμία, την Άνδρο, τη Χαλκίδα, το Άστρος Κυνουρίας, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικήτρια τάξη αναδείχτηκε το Τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Αυγουλέας-Λιναρδάτος και ακολουθούν σε σειρά κατάταξης το Τμήμα Γ3 του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, και το Τμήμα Γ2 του Γυμνασίου Αυγουλέας-Λιναρδάτος. Οι ανωτέρω τάξεις, όχι μόνο απάντησαν σωστά και στις 15 ερωτήσεις που τους τέθηκαν, αλλά και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, αποτελεί το πρώτο σκέλος της από κοινού πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών, καθώς η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018. Επιπλέον, το σχολείο θα λάβει ως δώρο από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών δύο σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η ΕΕΤ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον εθνικό διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, προς τη διάδοση του Διαγωνισμού στα γυμνάσια όλης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Προς τον σκοπό αυτόν η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz www.hba.gr/info/emq θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης